Wie is Whizzie?

Whizzie is sinds 2002 de mascotte van de virtuele rondleiding in het Emma Kinderziekenhuis. Hij leidt het kind rond in het ziekenhuis, zodat deze alvast een beetje weet wat er gaat gebeuren bij een onderzoek of behandeling. En soms ... is 'ie stand-in voor een kindacteur in een video of animatie, om uit te leggen hoe iets in z'n werk gaat. Whizzie weet niet alles, maar hij weet zeker de weg in het ziekenhuis!

Whizzie kreeg ooit zijn naam, doordat 'ie zo eigenwijs is, en in het ziekenhuis vaak een verhaal begon met "Wizzie dat ..."

Voor wie?

In de eerste plaats is deze virtuele rondleiding bedoeld voor kinderen die een onderzoek of behandeling in het Emma Kinderziekenhuis zullen ondergaan. Maar uiteraard is het goed als ook de ouders van deze patiënten de informatie tot zich nemen. Hiermee zijn zij de eersten die d.m.v. voorlichting  het kind gerust kunnen stellen.

En als laatste doelgroep kunnen mensen die interesse hebben in het reilen en zeilen in een modern kinderziekenhuis ook deze multimediale informatie inzien. Volg Whizzie en ervaar hoe een onderzoek of operatie bij een kind in z'n werk gaat!

Over Emma

Het Emma Kinderziekenhuis AMC is onderdeel van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, en is speciaal ingericht voor de behandeling van kinderen van 0-18 jaar. D.m.v. sponsorwerving beheert Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis fondsen om zaken te financieren die niet onder het normale zorgbudget vallen.

Contact

Mochten er naar aanleiding van een onderzoek nog vragen zijn, dan kunt u contact opnemen met de Pedagogische Zorg van het Emma Kinderziekenhuis via het secretariaat 020-5665674.