Whizzie geeft je hier een lijstje van alle onderzoeken die je in deze rondleiding kunt bekijken. Door een letter te kiezen kom je direct bij het onderzoek.

Klik dan bij het onderzoek van jouw keuze op de button BEKIJK.

Dit zijn alle onderzoeken : 10

CT scan

BEKIJK

Een CT-scan is een apparaat, dat foto's kan maken van je hoofd, van je armen of benen, of van je borst of buik. Daarmee kan de dokter je botten goed zien, maar ook wat daar omheen zit. De foto's maken gebeurt met een computer en röntgenstraling.

DMSA

BEKIJK

De DMSA-scan is een onderzoek waarmee de dokter kan bekijken hoe het met je nieren gaat. De scan is een speciale fotocamera die je nieren goed laat zien, nadat je eerst bepaalde medicijnen hebt gekregen.

Gipskamer

BEKIJK

De gipskamer is de ruimte waar de dokter je arm of been, of je hand of je voet in het gips doet, nadat je iets hebt gebroken of verstuikt. Als je lang genoeg het gips hebt gedragen, is meestal de breuk of de verstuiking weer genezen, en wordt hier het gips er ook weer af gehaald.

Hartkatheterisatie

BEKIJK

Een hartkatheterisatie is een onderzoek waarmee de dokter via een klein cameraatje in een plastic slangetje een filmpje van je hart maakt, om te zien of je hart goed werkt. En als het niet goed werkt kan de dokter het soms gelijk al repareren. Maar daar merk je niets van, want je wordt eerst in speciale slaap gebracht.

Pagina: